Vecka 37

Gravid vecka 37 <3
 

I graviditetsvecka 37 så kan barnet inte längre sparka och slå lika mycket som tidigare. Nu är det mer knuff och bök som gäller. Barnet kan även rulla en bit, utöva stretching och vicka lite grann. Övningar som du säkert känner av. Faktum är att du bör känna barnet rörelser varje dag nu!

I magen så har barnet nu fullt upp med att träna inför den stora dagen. Barnet tränar andning genom att andas in och ut fostervatten, det suger på hans eller hennes tumme, blinkar och svänger från sida till sida. Du kan säkert märka att barnet ibland fokuserar sitt bökande på höger sida av din mage och ibland på vänster sida.

I vecka 37 fortsätter sömnproblemen och du har kanske till och med gett upp tanken på att någonsin få sova bekvämt igen. Förlossningen är bara några veckor bort, men den kan mycket väl komma tidigare eller senare än beräknat. Det är väldigt få gravida som föder på den beräknade förlossningsdagen.

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. Det är vanligt att känna förvärkar nu, där livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar av. Förvärkar ska inte göra ont. Källa

Hej på er! Ja nu är det tungt och bökigt med magen. Bebis är fixerad och det gör mer ont i bäckenet fram. Nu börjar längtan bli större, samtidigt är vi nervösa. BB-väskan är snart klar, det är bara lite av mina grejer som ska i och även till Ola också som ska stanna med oss på BB så länge det går. Men vi hoppas ju på att det går smidigt så vi får komma hem snabbt också :) Jag får ganska snabbt ont i ländryggen nu också när bebisen och magen har sjunkt. Magen har liksom varit ganska långt ner hela tiden tycker jag, men nu känns det som tyngden är ännu längre ner och långt fram så det är inte skönt för ryggen just nu. Det känns som förlossningen närmar sig med stormsteg och att det i stort sett kan sätta igång när som helst. Men jag antar att vi får vänta några veckor till. Jag tror på övertid... 

 

1 Hanna Karlsson:

skriven

Åh, fina magen!

Svar: Tack! :)
Therese Hedeblom

Kommentera här: