Vecka 14

Förra graviditeten var jag väldigt dålig på att ta magbilder. Jag har några stycken, men jag ska blir bättre på det den här gången :) Så nu är vi alltså i vecka 14. 

Du har nu kommit in i graviditetens andra tredjedel och du bör känna dig mindre trött än vad du känt dig under graviditetens inledning. Det är inte ovanligt att du får trög mage, så säkerställ att du dricker tillräckligt med vatten.

Barnet kan när du är gravid i vecka 14 röra sig i vattnet och även göra sväljrörelser även om de sker reflexmässigt och inte viljemässigt. Hår har nu börjat växa på barnets huvud. Hos pojkfoster utvecklas prostatakörteln och sädesblåsan. Redan nu är barnet runt 80 millimeter från huvud till stjärt och väger runt 25 gram. Källa

 

Ja, jag känner mig mindre trött än vad jag gjorde i början. Illamåendet är kvar, kräkningar varje dag (morgon) och jag måste äta regelbundet annars blir det uppstötningar och illamående. Jag vet inte om det är maten eller om jag kommit längre i graviditeten. Kanske en kombination? :) Jag känner mig lite piggare iaf. Någon bebismage har det inte blivit ännu och jag känner inget på magen heller, förutom att det har blivit ett lager med mjukt hull runt magen, så några kilon har jag allt gått upp, trots att jag kräkts en del. Men med mina gener är det inga problem för mig att lägga på några kilon. Och herregud så törstig jag är! Ramlösa går åt en hel del här hemma och jag har nästan alltid en flaska vatten bredvid mig, något annat vill jag helst inte dricka. Har provat light saft, men det kom upp ganska snart igen. Det som stannar bäst kvar i magen (om den inte är tom) är ramlösa eller vatten. 


Idag fick jag även tillbaka resultatet på tentan som lämnades in för ett par veckor sen, som jag inte var helt nöjd med men jag blev glatt överraskad. Högsta betyg ! :D Vilket det blev på tentan innan den också så bara bra betyg änsålänge, så hoppas jag kan hålla samma nivå hela kursen så blir det kanske ett väldigt bra slutbetyg sen. Tänk att jag tar examen och får en fil.kanditat i psykologi till sommaren. Det känns konstigt. Tre år på högskolan, ett år mammaledig så sammanlagt 4 år har det tagit och nu är det bara två hemtentor kvar sen är det klart. Jag har tittat lite på att utbilda mig till en högre akademisk titel, men det blir nog lite längre fram. Nu till hösten ska vi ju få bebis och det är ju såklart det som prioriteras då :) Men det ska bli roligt att få använda min examen och min kunskap till nytt arbete sen. 

Kommentera här: