Vecka 27 (26+0)

Idag fyller bebis hela 26 veckor och vi går in i vecka 27. Magen växer och bebis är livlig därinne som vanligt ;) jag mår relativt bra, förutom halsbrännan och trycket mot magmunnen som gör att jag i stort sett måste sova sittande. Men jag är ju så slarvig med att ta tabletter för halsbrännan, dock tycker jag inte dom hjälper så bra. Ska köpa en annan typ idag som funkade bra för mamma när hon var gravid och hade samma problem. Jag kan heller inte träna lika hårt längre med benpress och tunga vikter. Det räcker med att jag har vart ute och gått en timma eller vart på jobbet i tre timmar så får jag ont i pubusbenet. Det gör inte så jätteont men det är liksom ömt när jag går. Och det knäcker lite i bäckenet ibland men det känns inget alls. Ingen smärta iaf :) det kan låta lite obehagligt bara. Så jag hoppas att det stannar såhär så jag slipper någon smärtsam foglossning. Halsbrännan får mig att må illa eftersomdet känns som att maten ligger uppe i halsen hel tiden och det räcker med en harkling för att få upp det i munnen, detta gör att jag kan kräkas ibland. Men detta går inte att jämföra med illamåendet jag hade i början. Det är inte riktigt samma men ibland kan det kännas så, är fortfarande väldigt känslig för dofter och om jag inte ätit på tre timmar eller mer blir det jobbigt att stå emot illamåendet ibland. Men nu har bag börjat få rutin på det och det är inte lika intensivt längre så jag har kunnat börja med mina gamla matvanor igen, vilket känns Skönt.

Nu om en vecka är jag och min älskling på en solig strand i Marmaris och jag längtar väldigt! Ikväll blir det afterwork med jobbet :) ska bli trevligt. Men det hade vart ännu trevligare om jag hade fått mina kläder från asos som jag beställde för en vecka sen... Men dom verkar inte komma förrän nästa vecka. Förhoppningsvis på tisdag! Annars blir jag besviken om inget har kommit innan vi ska åka. Barnvagn och lite bebiskläder är också beställt och även en bärsele. Allt från tradera :) vi har inte fått något ännu men hoppas att vagnen är här när vi är hemma från semestern :) nu ska jag iväg och hämta min bil på verkstan som Senare ska säljas eftersom vi nu har skaffat oss en stor rymlig bil till vår nya familj :)

Snart vecka 26

Är inne i vecka 25 nu. Var hos mvc i måndags och tog lite prover. Allt såg jättebra ut och bebis är livlig inne i magen. Sparkarna blir allt starkare hela tiden och magen blir allt större. 
 
Jag sitter och tittar på 112 på liv och död. Jag tror det är det programmet iaf, och de har förlöst en bebis 5 veckor för tidigt med planerat kejsarsnitt. Detta pga av att barnet har vatten i lungorna och är väldigt svullet eftersom väldigt mycket vatten ligger innanför huden. Jag blir helt gråtfärdig när jag ser det... Jag ska inte sitta och titta på sånt här! Detta är en väldigt ovanlig åkomma, men fy vad hemskt det är! Barnet verkar hämta sig och det går bra. Men jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt det är för föräldrarna! Nu är det orostankarna som spökar. Nu under denna terminen i skolan har jag ju läst psykologi. Och nu under en av de sista kurserna har vi läst om handikapp. Där har vi läst om kommunikation och vilka olika handikapp det finns, och det man har tänkt är "Vad kommer mitt barn att få?" Lite långsökt att tänka att mitt barn kommer få ett handikapp, men man vet ju aldrig. Det flesta handikapp som barnet kan få sker vid födseln. Så lite orolig är man...
 
Men jag får sluta tänka så :) Det finns inget som tyder på att mitt barn inte mår som det ska, eller att något är fel. Om nu är det bara ca 3 månader kvar tills bebis är här! Vi längtar otroligt mycket!

Vecka 22 (21+6)

 
 
 
Vecka 23
Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln. 

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder! 
Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen. Mitten av graviditeten är en bra tid att resa.
 
från: www.babycenter.com
 
Idag är det dags att göra nya pass. Eftersom vi ska åka på vår utlandssemester om ca en månad.  Mitt pass är helt puts väck. Har letat i varenda väska och varenda låda jag har, men inget pass. Så det ska fixas idag. Ska bli riktigt skönt att snart få komma ner till värmen ett tag. Väntar bara på att få komma in i duschen, men vattnet är avstängt just nu så får vänta lite till. Är snart inne i vecka 23 (imorgon) och jag mår hyfsat bra. Ibland kan jag få illamående attacker och kräkas. Det kan hända ett par gånger i veckan, men oftast mår jag bra. Är lite trött och vimsig och glömmer bort saker ibland. Och magen växer, mest framåt, men är ännu inte så stor. Har inte fått någon knoppnavel. Kommer kanske lite längre fram. Har gått upp några kilon men känner mig inte tung i kroppen. Barnmorskan tyckte det var bra att jag hade lyckats gå upp i vikt även fast jag mått så dåligt. Och jag får inte glömma posta moderskapsintyget jag fick hos barnmorskan sist! Det skulle inte vara förvånande om jag glömmer en sådan sak, Som sagt, glömsk och vimsig...