Skönhetskalender 2016

 
Inlägget innehåller affiliatelänkarNu har Yves Rocher släppt sin skönhetskalender för december månad, ett fint sätt att räkna ner till julafton. Kalendern ligger på 799 kronor men har en samlat värde av 2058 kronor. Yves Rocher omsorgsfullt tagit ut 24 produkter ur sortimentet, såväl bästsäljare som överraskningar. Denna kalender består av 24 små tygpåsar med gåvor i, alla samlade i en stor påse. Dessutom får du också med klädnypor och snöre så att du kan sätta upp din kalender om du vill. Finns endast i begränsad upplaga, så passa på att skaffa ditt exemplar redan nu!

Vecka 40/41

Vecka 41 <3
 

Barnet är nu färdigutvecklat så nu händer det inte så mycket nytt i barnets utveckling. När barnet väl är redo så kommer förlossningen att sättas igång.

När barnet väl kommer ut, så kommer barnet ganska snart att ta sitt första andetag. Detta andetag är i själva verket det mest ansträngande andetaget som ditt barn någonsin kommer att ta. Orsaken till detta är att små luftblåsor i lungorna måste blåsas upp för första gången så att de kan expandera fullt ut, för att sedan göra sitt jobb – att andas under en livstid.

Tiden är inne för den stora dagen och din kropp är mer redo än någonsin. Något där inne kräver dock ytterligare en tid för att känna att det är dags. För vissa kan väntan efter det beräknade förlossningsdatumet vara otroligt frustrerande.

När du är gravid i vecka 41 så tycker du säkert det är dags att föda, men det finns fördelar med att vara gravid länge. Kroppen hinner mogna, livmodertappen blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp bäckenfogarna ytterligare. Denna extra väntan kan göra att förlossningen blir smidigare. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig, och kroppen blir bättre förberedd på att föda barn. Så länge där inte finns några komplikationer, så det alltid bästa att låta kroppen sätta igång förlossningsarbetet på egen hand. Källa

Hej! Ja vecka 40 har passerat, jag tar mina bilder från min instagram men vecka 40 bilden kommer jag tyvärr inte åt. Jag tog en bild på magen idag i vecka 40+5 alltså 5 dagar förbi bf dagen idag. I morgon passerar vi även tiden för när Leia kom till världen i vecka 40+6. Nu är jag riktigt trött på att vara gravid. Är fortfarande nervös för förlossningen, men vill samtidigt att det ska starta snart så vi får träffa vår lilla där inne. Magen är stor som bara den! Tungt och stöter in i det mesta. Vaggar framåt pga foglossningen och gör väldigt ont när jag ligger i sängen under nätterna.. Men inga förvärkar eller sammandragningar ännu. Kanske liiiite smått har jag känt några få gånger de senaste två dagarna men inget som gör ont alls. Om jag minns rätt så gick slemproppen förra gången och jag hade heller inga förvarningar utan det bara startade. Minns inte om det var precis när värkarna började eller om det var precis innan. Har inte märkt några tecken alls ännu så vi väntar.. väntar... och väntar... Och jag överväger mer nu att det kommer bli en novemberbebis istället för en oktoberbebis. Det var heller inte många som trodde att jag skulle gå över tiden, förutom jag själv. Jag tror nog att det blir närmare 42 veckor den här gången. Hoppas iaf att det startar innan jag går in i vecka 43... KOM NU BEBIS!

 

 

Vecka 39

 
Så har vi påbörjat vecka 39 <3
 

När du är gravid i vecka 39 så rör sig barnets lungor väldigt rytmiskt och gör mellan 35-45 andningsrörelser varje minut. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Denna uppladdning ska även fungera som en reservdepå de första dygnen innan produktionen av bröstmjölk kommit igång på riktigt. 

Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Sedan en tid tillbaka så har fingernaglarna vuxit ut, men nu är det tånaglarnas tur att vara färdiga. De har nu vuxit ut och täcker hela tån

vecka 39 är dagen för förlossningen verkligen nära. Är du förstagångsföderska så ska du veta att nästan 70% av alla kvinnor föder efter den beräknade dagen. Med det sagt, så kan det mycket väl dröja några veckor till innan det är dags. Fortsätt att vara aktiv den här perioden och gå på korta promenader eller genom att simma. Glöm inte heller att vila och ta gärna regelbundna tupplurar. 

I vecka 39 känner många kvinnor av kraftiga förvärkar. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och för vissa kvinnor så känns nu riktigt jobbigt att vara gravid. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet nu arbetar hårdare än någonsin. Källa

Hej! Ja, jag fick ju ventilerat mig lite i tidigare inlägg :) Igår var jag hos bm för att lyssna på bebis, mäta magen och väga mig mm. Gick även igenom lite inför förlossningen, egna önskemål och så. Har funderat och funderat över den där epiduralen men jag kan helt enkelt inte bestämma mig om jag ska ta den eller inte. Jag klarade det bra utan den första gången. Javisst det gjorde förbannat ont fast det gick ändå bra och det kändes ganska kontrollerat. Förutom när de där kraftiga värkarna kom som gjorde att de sista 6 centimetrarna öppnade sig på några minuter, men sen blev det liksom inte värre. Fast jag kan ju aldrig förbereda mig och förvänta mig att det blir samma denna gången. Jag får helt enkelt ta en värk i taget och bestämma mig där om jag vill ha mer smärtlindring el inte. 

Allt är i stort sett fixat inför bebisens ankomst så nu är hon välkommen :) Jag kan nog vänta någon vecka till på förlossning dock. Känner inte riktigt för att åka in och föda idag precis. Kan vänta ett litet tag till ;) men inte 10 dagar efter bf bara.. Även fast jag fortfarande tror på övertid så hoppas jag inte på att det blir fööör dryg väntan.