Piffa upp toan

 
Har gått i funderingar ganska länge nu vad och hur vi ska göra med våra badrum. Vi har en liten gästtoalett på nedervåningen och ett större badrum på övervåningen. Det på övervåningen är renoverat av tidigare ägare, men det var nog ett antal år sen. Det är i väldigt bra skick, men inte direkt snyggt tycker jag. Lite konstig placering av tvättmaskinen och torktumlaren också tycker jag. Fast ändå, nu när jag funderat och skissat på det hur man eventuellt skulle kunna ändra på lösningen så kan jag inte få ihop det på nåt annat sätt än hur det är just nu, utan att göra stora dyra ingrepp, vilket jag helst vill undvika. 

Så nu! :) Har jag nog bestämt att vi ska behålla badrummet uppe som det är (även fast jag gärna vill ha ett badkar) och fixa iordning gästtoaletten nere, som just nu ser jättetråkig ut! Men med lite nya tapeter, nytt tvättställ, spegel och lite hyllor så kan det nog bli ganska mysigt och fint :) På bilden kan ni se en moodboard jag gjort med inspiration från bilder jag kollat runt på pinterest. 
 
Tapet från Boråstapeter
Hylla från Ellos
Lampa från Ikea
Handfat med kommod från Ikea
Rund spegel från Ikea

Vecka 28

Så är vi inne i graviditetsvecka 28 <3
 

Gravid i vecka 28! Det närmar sig! Ditt barn ligger nu ofta i rätt position inför förlossningen, med huvudet neråt, mot kroppens närmsta utgång. Barnet är dock inte fixerat så det kan mycket väl vända och vrida sig. Ditt barn är nu upptagen med att blinka, hosta, suga, hicka och kanske viktigast av allt - att träna på sin andning.

När du är gravid i vecka 28 är barnet 37,6 centimeter långt från huvud till häl. Det väger drygt ett kilo. Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Livmodern är nu så pass stor att du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.Källa

Hej! :) Ja nu märker jag att magen redan har sjunkit lite. Det har varit och är ganska vilt där inne och jag har känt lite spänningar i nedre delen av magen. Fixerat sig har hon inte gjort ännu, men jag skulle tro att hon vill lägga huvudet neråt iaf eftersom sparkarna känns utåt och åt vänster sida. Precis som med Leia :) Och också som sagt att magen är längre ned nu. Igår blev jag lite sentimental och tänkte på att vi faktiskt snart har en liten bebis hos oss snart. Tittade på lite bilder från när Leia var nyfödd och kunde riktigt tänka tillbaka till bebisbubblan och hur det kändes. Speciellt den goda doften och känslan att ha den lilla mjuka varma kroppen på utsidan. En ömmande kropp, fast ändå så lättad över att hon äntligen är här. De första promenaderna i det varma höstvädret och massa bebisgos <3

Och nu har vi snart en till. Undrar om det blir samma känsla denna gången ? :) 

Vecka 27

Nu har vi gått 27 fulla graviditetsveckor :) <3

Du har nu ungefär ett kilo bebis i magen. I vecka 27 är andra tredjedelen av graviditeten snart förbi.

Barnet lagrar allt mer fett, men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Din mage blir allt större, men storleken skiljer sig åt från gravid till gravid. Storlek beror på faktorer som barnets tillväxt, din kroppsbyggnad och kroppsform, längd, vikt, eventuella tidigare graviditeter samt på hur mycket vätska din kropp lagrar för stunden.

Runt graviditetsvecka 27 så brukar den blivande mamman må ganska bra. Det kan därför vara bra att ta till vara på tillfället och göra saker som ni tycker är roliga. Fundera även på vad ni behöver handla till barnet. Detta kan vara sista veckan på länge som du faktiskt orkar gå i butiker. Källa

Hej! :) Ja handlat till barnet har jag gjort, men vi har det mesta sen innan. Lite nytt behöver vi som babysitter t.ex. Och eventuellt en ståbräda till vagnen som Leia kan använda. Hon går hellre än sitter i vagnen numera. 
Jag mår för övrigt bra! Tabletterna jag tar mot halsbränna fungerar utmärkt. Känner mig inte så jättevullen ännu heller, vilket jag är glad över. Men ca 13 kg pluss är det iaf på vågen.