Vecka 24

Gravid vecka 24 <3

Det börjar i vecka 24 att bli allt trängre i magen, även om barnet kommer att växa till sig ännu mer under de kommande veckorna. Nu utvecklas snart barnets hjärna vilket gör det extra viktigt att undvika alkohol och rökning.

När du är gravid i vecka 24 väger barnet runt 600 gram och är 21 centimeter långt från huvud till stjärt (och 30 centimeter från huvud till häl). Livmoderns mått är mellan 24-25 centimeter och mäter 4-5 centimeter ovanför naveln. Det är vanligt att du som blivande mamma nu drömmer mycket livliga drömmar, vilket kanske är ditt undermedvetnas sätt att förbereda dig på det nya liv som väntar som småbarnsförälder.

Ja den lilla där inne sprattlar som bara den <3 Så mysigt och man börjar även känna att hon rör sig vid speciella tider på dygnet. Nu har också O fått känna de små sparkarna vilket han inte har känt tidigare. Jag har känt dom jättetydlgt sen vecka 18-19 men då var de ju inte tillräckligt starka. Men nu så :) Har även fått problem att sova på nätterna. Inte alla nätter men en del. Ligger helt klarvaken och kan inte sova. Det kanske är något som kroppen ställer in sig på eller så är det hormoner. Jag vet inte vad det kan vara :) 

Kommentera här: