Vecka 18

Igår gick vi in i den 18,e graviditetsveckan! <3
 

Barnets utveckling går fort nu och är det ditt första barn känner du säkert att det bubblar och pirrar i magen. I början kan det vara svårt att avgöra om du bara är hungrig, om du ätit något konstigt eller om det faktiskt är ditt barn du känner. Det är när du är gravid i vecka 18 full cirkus i magen när barnet vrider sig, rullar runt, sparkar och kravlar sin väg runt livmodern.

I vecka 18 kan barnet till och med gäspa! Kanske kan du till och med känna av dessa små gäspningar. Om du planerar att göra ett ultraljud så kanske du kan få se den lille göra en söt liten gäspning.

Ditt barns nervsystem utvecklas snabbt när du är 18 veckor gravid. Nerverna som nu är täckta med en substans som kallas myelin (vilket påskyndar meddelanden från nervcell till nervcell), bildar mer komplexa band till varandra. Nerverna i barnets hjärna har nu ytterligare specialiserat sig på funktionerna som tjänar känsel, smak, lukt, syn och hörsel. Källa

 

Hej på er! Ja nu börjar det närma sig halvvägs. Men vi är inte riktigt där ännu. Jag börjar tycka det går lite sakta, men det är kanske för att jag längtar till ultraljudet den 23.e maj! Jag vill så gärna se den lilla där inne. Ibland kan jag tycka mig känna en liten buff, men det är lite tveksamt om det bara är inbillning eller om det är bebisen som rör sig där inne. Det är liksom inte så tydligt, men det finns nåt där iaf :) Fast jag längtar till jag kan känna mer. Jag kände ju väldigt mycket fantomsparkar efter graviditeten med Leia, och det jag känner nu känns lite som såna. Fast nu är det ju faktiskt på riktigt igen! :) Illamåendet har blivit bättre, ganska mycket bättre tycker jag nu. Speciellt på morgonen. Rutinen har ändrats sig lite, men jämna matintag är fortfarande något jag måste tänka på. Fast vissa dagar är lite jobbigare än andra. Här om dagen, när vi målade fasaden på balkongen i värmen, då även solen stekte rätt på oss så mådde jag riktigt dåligt efter det. Fick yrsel, svartnade för ögonen och illamående, vilket resulterade i några turer in på toa. Efter att jag fått i mig lite mat så kändes det lite bättre. Men fy, det var ingen höjdare. Så måla fasader som gravid i stekande värme ska jag inte göra igen :P haha! Låter ju som en självklarhet egentligen.. 

Nu ska jag fortsätta med plugget! Sista kursen nu, sen examen! Woop woop! :D

Kommentera här: