Vecka 36

Så har vi gått in i vecka 36 <3
 

När du är gravid i vecka 36 så har du säkert svårt att äta en normal portion mat. Ryggen värker, du känner dig trött och kroppen börjar bli väldigt tung. Ditt barn växer snabbt och lagrar fett inför livet utanför livmodern.

Du bör i vecka 36 känna fosterrörelserna varje dag. Rörelserna kan mycket väl ändra karaktär, men inte frekvens. Rörelserna kan nu bli mer buffande knuffar. Det är inte omöjligt att du ser en kroppsdel, såsom en armbåge eller en fot, puta ut mot huden i magtrakten. Försök att lära känna barnets rörelsemönster. Om du någon gång upplever att något är fel eller inte stämmer så ska du kontakta sjukvården direkt.

När du är gravid i vecka 36 är barnet runt 47 centimeter mellan huvud och häl och väger hela 2,6 kilo. Din mage mäter nu mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för varje dag som går. Detta allteftersom barnet lägger sig tillrätta i bäckenet. När magen sjunker blir det ofta lättare för den blivande mamman att andas, men å andra sidan kan hon behöva kissa oftare.

Hej! Ja nu börjar det bli tungt och mer vätska börjar samla sig i anklar och fötter. Jag, som nämt ovan kan inte äta så stora portioner längre och foglossningen är olika från dag till dag. Vissa dagar känns bättre, andra sämre. De dagar den är sämre så vaggar jag sakta fram. Har väldigt mycket halsbränna och det är svårt att sova på nätterna på grund av det. Även pga foglossningen och höfterna och även pga en bökande bebis i magen. Det känns iaf bra att hon är aktiv där inne :) Tycker att hon ligger ganska långt ner i magen, fötterna och rumpan liksom sticker ut strax ovanför naveln, eller där naveln är, och min mage putar väldigt mycket framåt så det känns nästan som man ska spricka ibland. Leia låg längre upp och jag kände hennes fötter och rumpa strax under revbenen. Huvudet neråt i bäckenet såklart så kände hennes huvud stångas där nere ibland. Bebisen ligger med huvudet neråt nu också, men inget jag känner så jättemycket. Men i natt så tror jag hon borrade sig lite längre ner för bäckenet framtill känns väldigt ömt idag. Tycker redan nu att bebisen trycker en del på blåsan, men det kanske bara är början. Idag har vi även börjat packa BB-väskan. Vi har även insett att vi behöver fler pyamaser, då vi bara har en. Letade fram Leias gamla gläder idag, men jag hade inget kvar i strl 50. Nåt enstaka i 56. Så det får bli att införskaffa lite mer och även någon tunnare overall i en liten storlek som andas bra. För övrigt är det mesta inhandlat, förutom skötbordet då men det ska vi fixa snart. :) Inte långt kvar till bebisen är här nu. Känns ganska overkligt! :)

 

Kommentera här: